Se alla
Hanna Lundin Jernberg

Hanna Lundin Jernberg

Gruppledare Liberalerna Umeå

Kontaktuppgifter

Övriga uppdrag

Vice ordförande för Individ-och familjenämnden

Ledamot Umeå Kommunfullmäktige

Hanna Lundin Jernberg är Liberalerna Umeås Gruppledare och vice ordförande i individ- och familjenämnden.

Ge oss en kort bakgrund om vem du är
Jag är född och uppvuxen i Gävle och flyttade till Umeå 2014 för att studera på socionomprogrammet. Jag fortsatte på den akademiska banan några år till där jag bland annat läste statsvetenskap och tog en masterexamen i ledarskap och organisation. Innan studierna har jag jobbat utomlands i Nicaragua, Grekland och Turkiet samt inom grundskolan i Sverige.

Varför började du med politiken?
För att jag känner ett ansvar över att se till att vi skapar ett samhälle som jag, du och alla andra ska trivas och må bra i. Samtidigt sjunker antalet partipolitiskt aktiva och det är ett hot mot demokratin därav hur jag ännu mer känner att ansvar att engagera mig. Jag har alltid varit en person som är samhällsintresserad och vill göra saker bättre, så att få verka politiskt är ett utmärkt forum för mig tror jag och där min kompetens och utstrålning kan skapa ringar på vattnet.

Hur ska du bidra till att göra Umeå bättre?
Genom att jag visar att jag tjänar dig som kommunmedborgare och inte tvärtom. Att jag alltid ser till Umeåbornas bästa i beslutsfattande och dylikt gör att jag är en trygg person att lägga sin röst på. Jag brukar av andra beskrivas som modig, klok och viljestark samt har en förmåga att beröra.

Vilken är den största politiska utmaningen som Umeå står inför kopplat till ditt område?
Stöd och omsorgsfrågor är ett område som allt som oftast är eftersatt vad gäller tillräckliga resurser i form av pengar och personal. För mig är det viktigt att politiker prioriterar rätt och skjuter till pengar till stöd och omsorg samt skola som jag anser är de viktigaste arenorna för förebyggande arbete. I politik handlar det mesta i slutändan om kronor och ören och det måste bli tydligare för politiker vad konsekvenserna blir om vi fördelar pengar på sådant som gör för lite nytta.

Har du ett tips till förstagångsväljaren?
Gör Valkompassen eller andra test för att se på ett ungefär var du hamnar rent ideologiskt och sakpolitiskt. Läs också på vad respektive parti har för valmanifest samt för ideologi och värderingar på deras hemsidor. Rösta med både hjärta och hjärna!

Favoritresmål?
Mitt favoritresmål är till berg och djupa dalar. Helst reser jag inrikes i vårt vackra avlånga land.

Kontaktuppgifter

...